Falunap

2023.08.19. 17:28

Elismerő címeket is átadtak államalapításunk és Mátraverebély ünnepén

Kulturális programok, ugrálóvár, egészségügyi sátor és kézműves foglalkozás várta a mátraverebélyi falunap vendégeit. A rendezvényen elismerő cím is gazdára talált, valamint 65. házassági évfordulót ünneplő párt is köszöntöttek.

Gulyás Edina

Csonka Csaba atya áldotta meg az új kenyeret, amit aztán a vendégek el is fogyasztottak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Gulyás Edina

A Zenebona Társulat hangolta jó kedvre a közönséget a hagyományos falunapon, amire augusztus 19-én, szombaton várták a helyieket, a településről elszármazottakat és minden érdeklődőt. A kastélykertben megrendezett, színes programokban bővelkedő rendezvényen Nagy Attila polgármester köszöntötte a helyieket. Beszédében ismertette I. István király életét, felidézte munkásságát, az általa alapított állam jelentőségét. 

– A mai nap itt Mátraverebélyben a falu ünnepe is. Szent Pál apostol mondta: „Ne azt keressétek, ami széthúz és megoszt benneteket, hanem azt, ami összeköt”. Boldogságunk kulcsa a saját kezünkben van. Mindenkinek hozzá kell tennie valamit a képességei és tudása szerint közös boldogulásunkhoz, céljaink elérése csak együtt sikerülhet – fogalmazott a polgármester, megköszönve mindazok segítségét, akik munkájukkal járultak hozzá a nap sikeres megszervezéséhez.

Gondoskodtak a szórakoztatásról is a mátraverebélyi, falunappal egybekötött ünnepségen
Fotó: Gulyás Edina / Forrás: Nool.hu

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a község több száz éves múltra tekint vissza és az elmúlt években sokat tettek azért, hogy Mátraverebélynek ne csak dicső múltja, hanem boldog jövője is legyen. 

– A mögöttünk álló időszakban rengeteg fejlesztés megvalósult a községben. Azonban a jövőben is van még feladat, nem dőlhetünk hátra. Ahogy eddig, úgy ezután is támogatni fogom a helyi törekvéseket. Fontos, hogy az álmok és az elképzelések valóra váljanak. Egymásba kapaszkodva ezt a térséget, és ezt a települést is a fejlődés útjára állíthatjuk – hangsúlyozta Becsó Zsolt. 

Az ünnepségen Csonka Csaba atya megáldotta az új kenyeret, amit el is fogyasztottak a jelenlévők. Ez alkalommal adták át a „Mátraverebélyért” elismerő címet is, amit idén Tajtiné Koós Edit és Mátrai Péter vehetett át. A délután során Bottyán Jánost és feleségét is köszöntötték, akik idén ünneplik házasságkötésük 65. évfordulóját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában