Ünnepség

2023.08.20. 19:00

Díjakat adtak át Pásztón az államalapítás ünnepén, délutántól együtt mulatott a város

Pásztón is ünnepi műsort rendeztek augusztus 20-a alkalmából, amelynek a polgármesteri hivatal előtti tér adott otthont.

Nagy Orsolya

Balról jobbra: Bodrogi István, a város alpolgármestere, Tóth Lászlóné és Farkas Attila

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az esemény szentmisével kezdődött, majd megáldották az új kenyeret. A délutáni órákban pedig a városi kitüntetéseket osztották ki, amelyeket Farkas Attila polgármester adott át a helyi művelődési házban.

A díszpolgári címet idén dr. Bagoly Sándorné dr. Harrer Magdolna gyermekorvos kapta. Huczekné Rétvári Mónika, a Nők Civilben Egyesület elnöke, Tóth Lászlóné, a Muzsla Néptánc és Hagyományőrző Egyesület vezetője, valamint dr. Boczek Tibor, a pásztói Margit Kórház főigazgatója Pásztóért Emlékplakettet vehetett át.

Portréképekkel díszítették a művelődési ház falát a rendezvényre
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Ezen túlmenően több helyi lakos is elismerésben részesült, akik kimagasló tevékenységükkel sokat tettek a településért és a közösségért az egészségügy, a közoktatás, a közigazgatás, vagy a sport területén. Később megszegték az új kenyeret, majd zenés-táncos előadásokkal kedveskedtek az érdeklődőknek. Emellett volt népi játszótér, manóműhely, ugrálóvár és sok egyéb kikapcsolódási lehetőség is a látogatók számára.

Sztárvendégekben sem volt hiány, ugyanis Hevesi Tamás és Szűcs Judith is színpadra lépett, míg az esti órákban a Pedrofon gondoskodott a jó hangulatról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában