Megemlékezés

2023.08.20. 09:45

Alsósztregován is programokkal készülnek Az ember tragédiájának jubileumára

Lukács Zsófia

Alsósztregován, a Madách-kastély történelmi parkjában emlékművet állítottal a Tragédiának

Forrás: Nool.hu archív

Fotó: NMH

A Tragédiát először 1883. szeptember 21-én állították színpadra a Nemzeti Színházban, Paulay Ede rendezésében. Ennek emlékére a magyar dráma napján emlékhely-avatással is készülnek az alsósztregovai Madách-kastélynál.

Reggel 9 órától fogadják a vendégeket, majd tárlatvezetéssel tekinthető meg a Madách-kiállítás. 10 órakor ünnepélyesen is megnyitják a rendezvényt. 10:30-tól T. Pataki László: Kit szerettél Ádám? címmel a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház felolvasó színházi előadását tekinthetik meg a látogatók a kastély Pince Színházában.

Ezt követően délben A pozsonyi Madách Egyesület képviselői és az ipolysági Szondy György Gimnázium diákjai ültetnek fát a parkban. 12:40-től a Madách Emlékhelyet felavatja Jarábik Gabriella, Juroslav Dobrocky és Praznovszky Mihály. Ezt követően 13:30-tól A föld hangjai-performansz látható Ürögi János és Tarr Kálmán közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában