Töltőállomás

2023.07.19. 14:18

Újabb elektromos töltőállomásokat helyeztek üzembe Gyarmaton – ingyen „tankolhatjuk” meg autóinkat

Mint arról korábban már beszámoltunk: az elmúlt években az elektromos járművek egyre népszerűbbek lettek az Ipoly-parti városban is, és egyre többen cserélik le a hagyományos benzines vagy dízeles járműveiket elektromos autókra. Balassagyarmat infrastruktúrája is követi a trendeket, már hat járművet tölthetünk egyszerre közterületen.

Lukács Zsófia

Egyszerre négy autó számára biztosítanak töltést

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A település központi részén, az Óváros téren már régóta üzemel egy elektromos töltőállmás, ami egyszerre két autót tud kiszolgálni. Ezen kívül Balassagyarmaton adta át első Nógrád vármegyei bevásárlóközpontját az Aldi, ahová szintén kiépítették a töltőoszlopot az Árpád utcai behajtónál, ott azonban egy felirat jelzi, hogy az még üzemen kívül van.

A Lidl nemrégiben a Kóvári úton lévő áruház parkolójában már működésbe hozta a töltőállomásokat. Egyszerre négy autó számára biztosítanak töltést, fél órát ingyenesen. A használatához applikáció szükséges, egy gyors regisztrációt követően akár 22 kilowattóra teljesítménnyel is tölthetjük az elektromos, vagy plug-in hibrid járművünket. Fontos azonban, hogy az oszlopokon nincs töltőkábel, Type 2 típusú csatlakozóval rendelkeznek, így ügyeljünk arra, hogy mindig tartsuk magunknál a saját kábelünket!

Csach Gábor, a város polgármestere arról tájékoztatta portálunkat, hogy hamarosan a Nádor úti új sportcsarnoknál is tudnak majd áramot „tankolni” a sofőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában