Beruházás

2023.07.08. 09:19

Új utakon járhatnak Szarvasgedén a 31 milliót meghaladó támogatásnak köszönhetően

Pályázatot nyújtott be a közelmúltban a helyi önkormányzat belterületi útfejlesztésre a Top Plusz programban – derült ki a portálunknak eljuttatott sajtóközleményből.

Nagy Orsolya

Az Ady Endre és a Kossuth Lajos utca felújítása a jövő év első felében várható

Forrás: Nool.hu

Fotó: MW | Illusztráció

Mint írták, a pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 31,35 millió forintból.

A projekt célja a településen található, önkormányzati tulajdonú lakóutak felújítása. A beruházás által a Dózsa György út felső ágán burkolat felújítása, az összekötő ágon földút stabilizálása valósul meg. A felső ág útburkolata itatott makadám szerkezetű, ám a felújítások elmaradása miatt nagyon megrongálódott. A meglévő megrongálódott útburkolatra zúzottkő kiegyenlítést, aszfalt kiegyenlítőt és záróréteget helyeznek el. A nagyon megrongálódott szakaszon pedig pályaszerkezet csere szükséges. A megvalósítás tervezett befejezése 2025. június 30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában