Pályázat

2023.07.01. 08:54

Új tenderéhez Nógrádból is várja gazdasági szereplők jelentkezését a Volán

A Volánbusz most induló autóbusz-alkatrész beszerzési tenderén dinamikus beszerzési rendszerben lehet pályázni. A beszerzési modellt, melynek nagy előnye, hogy rugalmasan követi a piaci árak változását, a Volánbusz országos lefedettségű közlekedési társaságként elsőként alkalmazza, amelyhez gazdasági szereplők csatlakozását várja.

P. K.

A Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a dinamikus beszerzési rendszer olyan kétszakaszos közbeszerzési eljárás, ahol az első, úgynevezett részvételi szakasz a dinamikus beszerzési rendszer létrehozására irányul, míg a második szakasz a konkrét ajánlattételi felhívás(ok) megküldésére szolgál az érvényes részvételi jelentkezést benyújtók számára. 

Mint írták: a legújabb autóbusz-alkatrész beszerzési tenderen a társaság már az új eljárás szerint írta ki pályázatát, amelynek első szakaszában olyan gazdasági szereplők jelentkezését várják, amelyek az eljárás második részében majd ajánlatot is tesznek a közlekedési társaság számára az autóbusz-alkatrészek beszállítására. 

– A dinamikus beszerzési rendszer nagy előnye, hogy rugalmasan követi a piaci árak változását, ami – a jelenlegi világpiaci folyamatok között – nagyban elősegíti a Volánbusz működéséhez szükséges alkatrészek ellátási biztonságát. Társaságunk stabil, megbízható partner, jelentős beszerzési igénnyel bíró ajánlatkérő a hazai közbeszerzési piacon. Az új rendszer alkalmazásától azt várjuk, hogy a felmerülő beszerzési igényeinkre gyorsabban, hatékonyabban és rugalmasabb keretek között tudjuk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb beszállítót – mondta a most indult közbeszerzési eljárással kapcsolatban Kruchina Vince, a Volánbusz vezérigazgatója.

A közbeszerzési eljárásához az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) csatlakozhatnak a gazdasági szereplők 2023. július 26-án 10 óráig. A társaság felhívta a figyelmet, az EKR további funkcióinak eléréséhez (pl. részvételi jelentkezés benyújtása) regisztráció és belépés szükséges. Regisztrálni a a portál kezdőlapján a Regisztráció gombra kattintva, a regisztrációs űrlap kitöltésével és beküldésével lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában