Haltelepítés

2023.07.10. 10:55

Több mint egy tonnányi pontyot telepítettek a maconkai tóba

Idén immár negyedik alkalommal pótolták, illetve fejlesztették tovább a Maconkai-víztározó és tórendszere pontyállományát a napokban. A haltelepítést továbbra is folytatni tervezik a nyári forgalom függvényében.

Veres Edina

Megérkezett az újabb „utánpótlás” Maconkára

Forrás: BSHE

Újabb pontytelepítés zajlott le a napokban a déli tavakon – számolt be a hírről a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldal. Mint írták, ez volt az év negyedik telepítése, amelynek célja a II. és III. tórészlet pontyállományának visszapótlása, illetve fejlesztése.

A bejegyzésből továbbá az is kiderült, hogy összesen 1230 kilogramm ponty érkezett Maconkára, amiből a III. tórészletbe 830 kilogramm, míg a II. tórészletbe 400 kilogramm kopoltyús került. A halak 99 százalékát tiszai tőpontyok tették ki, amelyek átlagsúlya 1,45 kilogramm volt, az egyedenkénti szórás pedig 1,25 és 1,9 kilogramm között mozgott.

– Szívből reméljük, hogy ezek a halak még sok-sok örömet okoznak az ide látogató horgászoknak és mivel a hal egészséges táplálék, abszolút nem gond az engedélyezett keretek közötti halelvitel sem – olvasható a tájékoztatásban, amely arra is kitért, hogy a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) elnöksége döntése alapján a jövőben is az elviteli fogások határozzák majd meg a három nyaras pontyok telepítését, az éves telepítési tervvel megegyezően.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában