Mezőgazdaság

2023.07.27. 18:13

Termelői piac épül a magyarnándori faluközpontban

Lakossági igényt elégítenek ki Magyarnándorban a termelői piac létesítésével.

Hegedűs Henrik

Helyben értékesíthetik termékeiket a magyarnándori és környékbeli gazdák, kerttulajdonosok, kézművesek

Forrás: Nool.hu illusztráció

Fotó: Shutterstock

Schmiedt Károly, a nyugat-nógrádi település polgármestere portálunknak elmondta, az egész környéken komoly kívánság mutatkozott az ott élők részéről, hogy a kertben termett zöldségeket és gyümölcsöket minél közelebb, lehetőleg helyben értékesíthessék, vagy csak néhány kilométerre kelljen a terményeket elszállítaniuk.

– A helyszín adott, hiszen a községünk központjában, a patak partján viszonylag nagy szabad tér áll rendelkezésre, tehát nem is kellett különösképpen keresgélnünk az alkalmas helyet. Ráadásul ez a rész korábban igen rendezetlen állapotú volt, azaz a településképen is sokat javít, ha itt egy modern, a huszonegyedik század követelményei szerint kialakított vásártár épül ki – számolt be a részletekről a polgármester.

Schmiedt Károly végezetül hozzátette, a munkálatok jelenleg mintegy a felénél tartanak, és a tervek szerint legkésőbb szeptember 15-ig befejeződik a kivitelezés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában