Együttműködés

2023.07.21. 10:07

Tarthatatlan a helyzet a nógrádi varjak miatt, megoldást keresnek az érintettek

Csach Gábor balassagyarmati polgármester a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy közelednek az álláspontok a természetvédelem, a minisztérium és az önkormányzatok között a városokban egyre több problémát okozó vetési varjak ügyében.

Lászlók Judit

Az Agrárminisztériumban zajlott a tárgyalás

Forrás: Facebook

– Szerdán – immáron sokadik menetben – Frankó Viktória elnökkel az Agrárminisztériumban tárgyaltunk Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkárral és dr. Magyar Gábor osztályvezetővel – írta a bejegyzésben a polgármester. Hozzátette: azt kérték, hogy a jelenlegi szeptember-február közötti fészekrakás-zavarási lehetőséget indokolt esetben és egyedi engedéllyel tolják ki március-áprilisra legalább az oktatási- és nevelési, egészségügyi- és szociális intézmények, a piacok területén, illetve az emeletes lakóházaktól 30 méterre elhelyezkedő fák esetén.

A polgármester kiemelte: az ügyben várják az elfogadható kompromisszumot. Hangsúlyozta továbbá: Balassagyarmaton a tarthatatlan helyzet egy iskolát, a kórházat, a piac Thököly utcai oldalát, a Madách ligetet és a Szontágh Pál utcát érinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában