Értékelés

2023.07.09. 10:09

Tartalmas félévet zárt a nógrádi polgárőr szövetség

Több eseményt és rendezvényt is szervezett az év első hat hónapjában a Nógrád Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége, illetve több településen sikerült gyarapítani a helyi tagság létszámát is.

Hegedűs Henrik

A részletekről a szövetség elnöke, Vass Miklós számolt be portálunknak, aki elöljáróban elárulta, nemrégiben zárult az ifjú polgárőrök hagyományos nyári tábora, amit rendszeresen a tanév végeztével tartanak Balassagyarmat üdülőövezetében, a Nyírjesben. Ott a szokásos programok, a rendvédelmi szervek képviselői által előadott, pályaorientációt is célzó bemutatókon túlmenően ezúttal a parlagfűvel kapcsolatos védelmi feladatokra is felhívták a fiatalok figyelmét. Hasonlóképpen hamarosan a még kisebb nemzedékek képviselőinek is szerveznek tábort, a Kóvári Lovardába az általános iskolás apró polgárőröket várják, ahol a kancák és  mének segítségével az állatokkal kapcsolatos felelősségteljesebb viselkedésre érzékenyítik a gyerekeket.

 – Az idei esztendő első felében több kiemelt eseményünk is volt – hangsúlyozta Vass Miklós. – Ezek közül élre kívánkozik a Balassagyarmati Fegyház és Börtönnel kötött megállapodásunk megújítása. A büntetés-végrehajtási intézménnyel kiváltképp gyümölcsöző az együttműködésünk, és az új vezetés is nyitott a közös munkára. Sikerült első alkalommal nyilvános gépszemlét tartanunk a vármegyénkben működő egyesületek állományában lévő autók számára a Patvarc határában található Palóc Ringen, ahol tesztvezetésre is alkalom adódott. Az ifjú polgárőreink találkozóján, a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontban szintén remek hangulat uralkodott, ahol Simicskó István államtitkárt fogadhattuk vendégül. A rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával a tagságunk részére folyamatos oktatások is zajlottak. A bűnügyileg veszélyeztetettebb falvakban az egyenruhásokkal egyetértésben fokozottabb szolgálatot láttunk el – részletezte Vass Miklós.

Újabb településeken alakult csoport

Az elnök kifejtette továbbá: újabb két nógrádi településen alakult meg helyi csoport, méghozzá Erdőtarcsán és Nógrádmarcalban, ezzel már szűkebb pátriánkban közel kilencven százalékos a szövetség lefedettsége, a cél pedig továbbra is az, hogy a társulásokkal együtt a legkisebb községben is elláthassák a civil közbiztonsági és közrendvédelmi feladatokat.

– Készülünk már az augusztus 26-án, Taron tartandó vármegyei polgárőr napra is, ahol megbeszélhetjük az elmúlt időszak tapasztalatait, de természetesen a közös főzőcske és a szórakozás sem maradhat el – fejezte be gondolatait Vass Miklós.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában