Dobszó

2023.07.28. 10:34

Táltosdobok ritmusára töltődhetnek fel a látogatók Nemtiben, tüzet is gyújtanak

Különleges programmal várják az érdeklődőket Nemtiben. A civil kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki egy jó hangulatú estét szeretne eltölteni a szabad ég alatt.

Gulyás Edina

– Különleges programmal várjuk azokat, akik július 29-én, szombaton ellátogatnak Nemtiben a Szabadság út 36. szám alatti területre – fogalmazott Ládeczki Anita főszervező. – A 19 órakor kezdődő este során Petróczi Balázs vezeti a tűzszertartást, annak során az érdeklődők a természettel, az ősökkel kapcsolódhatnak. A szertűz mellett a résztvevők megtapasztalhatják a sámán, vagy táltosdobok rezgésének, ritmusának gyógyító, feltöltő hatását a testre és a lélekre egyaránt. 

Mint mondta, a dobkör lehetőséget ad a közösségben való együtt dobolásra, éneklésre, révülésre. A összejövetel célja, hogy az arra ellátogatók együtt kutassák és ismerjék meg az ősi magyar kultúrát, ezáltal múltjukat. 

– Napjainkban egyre fontosabb az összetartás. Programunkra várjuk a Sólyom Népe Dobkör régi és új követőit egyaránt. A különleges este ingyenesen látogatható, akik sátrat hoznak magukkal, akár a szabadban is éjszakázhatnak – fogalmazott a szervező.

A hétvége több érdekes programot is tartogat a nógrádiak számára:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában