Nagybúcsú

2023.07.21. 19:28

Szent Annát ünneplik nemzeti kegyhelyünkön – a nagyszülőkre és az unokákra is áldás száll

Szent Anna-napi nagybúcsún, egyben a nagyszülők és az idősek világnapja alkalmából bemutatott szentmisén vehetnek részt a hívők július 22-én, szombaton július 23-án, vasárnap illetve július 26-án, szerdán Mátraverebély-Szentkúton.

Veres Edina

A nagyszülők és az idősek világnapja alkalmából bemutatott szentmisén vehetnek részt a hívők

Forrás: Archív fotó: Nool

Kerekes-Dancsok Regina, a  nemzeti kegyhely sajtófőnöke portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a háromnapos ünnep alkalmából összesen mintegy 500 gyalogos zarándokot várnak Szentkútra. Mint arról portálunk is beszámolt: Kisbárkányból is érkeznek majd hívők, hiszen július 22-én, szombaton reggel 7 órakor a község elején található emlékparkból indulnak majd el a zarándokok nemzeti kegyhelyünkre, a Szent Anna-napi búcsúra.

A búcsú első napján, azaz szombaton 9-kor, 11-kor, illetve 18 órakor mutatnak majd be szentmisét. Ez utóbbi időpontot követően megáldják a járműveket, majd a virrasztás után, 23 órakor keresztúthoz csatlakozhatnak a hívők, akik éjfélkor ismét liturgián vehetnek részt.

Vasárnap a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Berhidai Piusz OFM tartományfőnök celebrálja majd, a szertartás során az Úr áldását kérik a nagyszülőkre és az unokákra. Mindez a búcsú napján, azaz július 26-án, szerdán is megtörténik a Palkó Julián OFM által bemutatott 11 órás szentmisén.

Mindemellett a búcsú vasárnapján az Információs Központban véradást szerveznek 10 és 13 óra között, így a látogatók számára lehetőség nyílik arra is, hogy segítsenek a bajba jutott embertársaikon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában