Nool.hu videó

2023.07.30. 16:38

Salgótarján első polgármesterének emléke előtt hajtottak fejet a város szívében (videó)

Förster Kálmánra, Salgótarján első polgármesterére emlékeztek a róla elnevezett téren. A korabeli hangulatot idéző programon szó esett a város múltjáról és jövőjéről is.

Gulyás Edina

A korabeli hangulatot idéző programon szó esett a város múltjáról és jövőjéről is

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról már beszámoltunk: a korabeli kávéházak hangulatát varázsolták a szervezők a Förster Kálmán térre, ahol pincérek szolgálták fel a frissítőket, de száz pengőért bárki vehetett fagylaltot, vagy vattacukrot is. A Hajrá, Salgótarján! Egyesület és a Polgári Salgótarjánért Alapítvány szervezte meg a Förster emléknapot, amelyen a város első polgármesterének emléke előtt hajtottak fejet, születésének 138. évfordulóján. 

A délután során Kreicsi Bálint, a Hajrá, Salgótarján! Egyesület elnöke és Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselő idézte fel Förster Kálmán életútját. A születésnapi torta felvágását követően a városban élő időseknek és a fiatalabb korosztálynak is lehetősége adódott felidézni a megyeszékhelyhez kötődő emlékeiket és elmondhatták azt is, hogyan képzelik el Salgótarján jövőjét.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában