Program

2023.07.22. 11:22

Régi tárgyakkal és új könyvvel ismerkedtek a tarjáni táborozók

Veres Edina

Tovább folytatódott a Dornyay Béla Múzeum nyári tábora. A gyerekek illusztrációt készítettek, régi használati tárgyakkal ismerkedtek, valamint bepillantást nyertek a salgótarjáni színház kulisszái mögé is. Az intézmény közösségi oldalán osztotta meg, hogy a hét közepén a gyerekek a múzeum kiadás alatt álló új könyvéből kaptak ízelítőt.

– Molnár Antal, az irodalomtörténeti gyűjteményünk muzeológusa olvasott fel „A tündérek kútja – Palóc népmesék a 19. századból” című könyvből, amihez a gyerekek elkészítették saját illusztrációjukat – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy ezt követően régi, illetve kevésbé régi, de már nem használt tárgyakkal ismerkedhettek meg a táborozók. Így például kazettás magnóval, lemezjátszóval, de a játékos feladványok között szerepelt a diódaráló, a kukoricamorzsoló és a rakéta porszívó is. Az érdekes programok sorát pedig tovább bővítette egy színházlátogatás is, amely során P. Kerner Edit színművész kalauzolásával betekintést kaptak a gyerekek a Zenthe Ferenc Színház kulisszái mögé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában