TOP Plusz

2023.07.23. 14:07

Ötvenhatmillió forintból alakítanak ki modern piacteret Nógrádon

A TOP Plusz 56 millió forintos támogatásával piactér épülhet a várfeljárónál Nógrádon.

Lászlók Judit

Varga Richárd polgármester portálunk érdeklődésére elmondta, több mint két éve töretlen a sikere a nógrádi kézműves vásárnak és termelői piacnak, amelyet havonta egy alkalommal tartanak meg a várfeljárónál. Hangsúlyozta, az évek alatt kialakult egy állandó vendégkör, illetve alkalmanként 20-25 kézműves és termelő vesz részt a piacon. Ezen a sikeren felbuzdulva nyújtottak be pályázatot a TOP Plusz Helyi gazdaságfejlesztés című felhívására, amelynek köszönhetően ötvenhatmillió forintból épülhet hamarosan piactér a helyszínen. 

– A terveink szerint egy a mai kornak megfelelő, százharminc négyzetméteres fedett, térkőburkolattal ellátott piacot alakítunk ki tizenkét darab fix árusítópulttal, vizesblokkal, raktárépülettel és klimatizált tárolóhelyiséggel – közölte a falu vezetője. Hozzáfűzte, a fejlesztés elkészülte után és egy igényfelmérést követően arra is látnak lehetőséget, hogy a havi egy piaci alkalmat többre bővítsék. A piac várhatóan jövő tavasszal készül el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában