Pályázat

2023.07.10. 08:55

Összekötő út épül és hét parkolóhelyet is kialakítanak Mátramindszenten

A község önkormányzata 43 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán.

Gubányi Patrik

A faluközpontból nyíló utca is új burkolatot kap majd

Forrás: Nool

Fotó: H. Cs.

Mátramindszent önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében „Belterületi útfejlesztés Mátramindszent településen” megvalósítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 43 millió forintból.

A projekt célja a faluban található, önkormányzati tulajdonú lakóutak felújítása. Az érintett útszakaszon az útburkolat megrongálódott, ami a felújítások elmaradása, valamint a közműfektetések miatt elhasználódott, kátyúsodott, egyes szakaszain pedig megsüllyedt. A meglévő útburkolatra aszfalt kiegyenlítő és aszfalt záróréteg kerül, a nagyon megrongálódott szakaszon pedig pályaszerkezet cserét végeznek majd a szakemberek. 

A projekt keretében a Nefelejcs út felújítása, valamint hét darab új parkoló építése valósul meg. Az önkormányzat a Nefelejcs utca szűk keresztmetszeti kialakítása miatt egy új összekötő ág megépítését tervezi a Nefelejcs utca végétől egészen a Szekér utcáig, továbbá új parkolók kialakítását a tervezett összekötő út mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában