Nool.hu podcast

2023.07.19. 19:58

Önvédelem gyermekkorban? Tanítsd meg neki! – mutatjuk a tarjáni szakember tanácsait (podcast)

Vannak szituációk, amikor nincs velünk senki és kizárólag magunkra számíthatunk. Az önvédelem praktikáit már egészen fiatal korban érdemes elsajátítani, hiszen a gyerekek a legvédtelenebbek, s bizony ők is kerülhetnek nem várt helyzetekbe. Bakos Norberttel arról beszélgettünk, hogyan taníthatjuk meg a gyermekeinknek, hogy meg tudják védeni magukat.

Angyal Eszter

Bakos Norbert a Salgótarjáni Párducok Judo Club vezetőjeként számtalan gyermeket tanít meg arra, hogyan védje meg magát

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Bakos Norbert

Hogyan taníthatjuk meg a gyermekünket arra, hogy meg tudja védeni magát baj esetén? Kinek nyithatja ki a lakás ajtaját, ha egyedül van otthon? Kivel állhat szóba az utcán, vagy egy szórakozóhelyen? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Bakos Norberttel, a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület Salgótarjáni Párducok Judo Club szakosztályának vezetőjével.

A szakember sok-sok éves szakmai tapasztalatainak birtokában adott tanácsokat, amiknek bárki nagy hasznát veheti a leghétköznapibb szituációktól egészen az extrémebb esetekig. Sokan nem is gondolnánk, hogy egy kötözködést, egy kezdődő balhét mennyire egyszerű lehet rövidre zárni, ahogy valószínűleg sokan azt sem, hogy mennyire fontos lehet megtanulni például jól elesni. Utóbbi elsajátításához persze sokat segíthet az is, ha már minél fiatalabb korban beíratjuk judo-ra a gyermekünket...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában