Katasztrófa

2023.07.25. 21:29

Nógrádból is többen nyaralnak az erdőtűz sújtotta Korfun

Erdőtűz tombol a görögországi Korfun, ahol több nógrádi lakos is tartózkodik. Elmondásuk alapján nincs pánik, de szomorú látványt nyújt, ahogy több erdős terület is a lángok martalékává válik.

Nool.hu

Füst gomoly Korfu hegyei felett

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Az elmúlt évek talán legmelegebb napjain vannak túl Görögországban. A napokban pedig bejárta az országos sajtót a hír, miszerint Rodosz lángokban áll, pár nappal később pedig egy másik szigeten, Korfun is erdőtűz keletkezett. Munkatársunk éppen ott tartózkodott, amikor megtörtént a baj.

– Mi Paleokastritsán voltunk, körülbelül húsz-harminc kilométer távolságra a tűztől. Éppen Korfu városában ebédeltünk és sétáltunk, amikor kaptam a vészjelzést a telefonomra. Elsőre nem is tudtam hirtelen, hogy mi történt. Mint kiderült, több települést is evakuáltak erdőtűz miatt. Így például Santa, Megoula, Porta, Palia Perithia, valamint Sinies lakosait és a turistákat arra szólították fel, hogy távozzanak és menjenek Kassiopiba – idézte fel kollégánk, aki elárulta, hogy valóban iszonyatos volt a forróság a napokban a szigeten, hiszen több mint negyven Celsius fok volt.

Nem érzékeltek pánikot sem a helyiek, sem a turisták körében

Hozzátette: nem érzékelt semmilyen pánikot sem a turisták, sem a lakosok körében, azonban a repülőtéren szokatlanul sokan voltak. Később kiderült, hogy többen próbáltak haza jutni a katasztrófa sújtotta szigetről.

Mint mondta, egy kicsit izgultak, hogy a tűz miatt majd esetleg később száll fel a repülőgép, vagy nem tud elindulni, de szerencsére nem történt ilyen. Ijesztő és szívszorító volt ugyanakkor látni a magasból az erdőtüzet, amely igen nagy területen lángolt.

Pásztói lakos is megosztotta tapasztalatait portálunkkal

– Mi Sidariban, az északi részen foglaltuk le a szállásunkat, ahonnan egy órányira van körülbelül a tűz. Sok mindent nem érzékelünk szerencsére, de a füstöt innen is lehetett látni. Éppen egy étteremben ültünk, amikor jött a vészjelzés. Egyszer csak mindenki telefonja elkezdett riasztani, hogy tűz van, de még a vendéglátóhely hangszórója is – mesélte a pásztói lakos, aki elárulta azt is, hogy szerencsére nincs pánik és a nyaralásukat sem zavarta meg a sajnálatos est.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában