Állatmentés

2023.07.11. 17:13

Mókusbébit mentettek Csesztvén

Egy családiház udvarára esett fészkéből egy körülbelül két hetes mókus Csesztvén. Az ott élő családnak sikerült életben tartani, megetetni, azonban a szakszerű ellátás miatt most állatvédők veszik át a gondozását.

Lukács Zsófia

A kismókust tápszerrel etették, szakemberek javaslatára három óránként éjszaka is

Fotó: Beküldött

– Július 2-án arra lettünk figyelmesek, hogy egy kismókus a járdánkra zuhant, valószínűleg az erős szél lökhette ki a fészkéből. Szakemberek javasolták, hogy egy dobozba helyezzük vissza a fa alá, hátha a szülő érte jön, azonban ez sikertelen próbálkozás volt – számolt be róla portálunknak Nagy Vilmos.

Hozzátette, hogy ezt követően biztonságos helyre vitték, majd tápszerrel etették, szakemberek javaslatára három óránként éjszaka is. – Felkerestem a Tüskevár Állatvédő Alapítványt, akik tapasztaltak az állatkölykök mentésében. Ők elmondták, hogy a szakszerű táplálás és ellátás érdekében az önkéntesük ma el tudja szállítani Taksonyba a mókust – mondta el Nagy Vilmos.

Arra is kitért, hogy a gyermekei is gondozták a mókust és fájó szívvel válnak meg tőle, de megnyugtató számukra, hogy szakszerű ellátásban részesül a mókusbébi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában