Engedély

2023.07.21. 11:30

Mikor nyithat ki a rétsági piac? Mutatjuk!

Több éve zajlik már az új piac kialakítása Rétságon, amely a Zöld Város Program részeként valósult meg. Már csak a használatbavételi engedély hiányzik, de egyelőre erősen kérdéses, mikor vonulhatnak fel az árusok a vásártéren.

Hegedűs Henrik

Már csak a használatbavételi engedély hiányzik

Forrás: Nool.hu | Archív fotó

Fotó: Hüvösi Csaba

Az autóbusz-forduló tőszomszédságában már messziről hirdeti a felirat, Városi Piac, ám ha bárki azt gondolná, gyorsan vásárolna ott egy fürt gyümölcsöt vagy egy kiló burgonyát, most még nem teheti meg. A vásártér kialakítása az összesen 640 millió forintos összeget felölelő Zöld Város Program részeként történt meg, ennek közel felét, mintegy 300 millió tett ki az új piac létesítése. A régi ugyanis már egyáltalán nem felelt meg a kor követelményeinek, a mostoha körülményekre a kofák és a vásárlók egyaránt panaszkodtak. 

Az új piactér azonban nagyon lassan készült, menet közben még a kivitelező cég is cserélődött. A korszerű helyszínen a pavilonok „U” alakban fogják körbe a fedett őstermelői részleget. A nehézségek a COVID-járvány miatt is jelentkeztek, akadt olyan időszak, amikor a munkások közül annyian megbetegedtek, hogy hetekig leállt az építkezés.

– Most már lényegében teljesen kész a létesítmény, ám még mindig kérdéses, mikor nyithatjuk meg az árusok és a vevőközönség előtt – tájékoztatott portálunk megkeresésére Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi járási székhely polgármestere. – Akár már holnap kitárhatnánk a kapukat, de hiányzik még a hatósági használatbavételi engedély. A kivitelező vállalkozó ugyanis még némi hiánypótlással tartozik, ami nélkül nem kerülhet pecsét a hivatalos átadó iratokra. Őszintén reméljük, hogy legkésőbb a nyár végéig ez az adminisztrációs folyamat lezárulhat, és ősz elején teljes gőzzel beindulhat a piac, amire a lakosság részéről az egész térségünkben komoly igény mutatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában