Hőség

2023.07.22. 15:56

Megviselheti a nógrádiakat a nyári kirándulás – íme pár tipp!

A nógrádiak életébe is kerülhet, ha felelőtlenül indulnak útnak a kánikula kellős közepén. Érdemes néhány tanácsot megfogadni a forró napokon.

Gubányi Patrik

A nyár kellős közepén is sok nógrádi adja rá a fejét, hogy útnak indul, és felfedezi hazánk természeti szépségeit. A kánikula azonban nem csak az időseket, hanem a fiatal, egészséges szervezetet is jócskán megterheli. Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Régiójának kommunikációs munkatársa adott néhány tanácsot, hogy biztonságban teljen a kikapcsolódás. 

– A nyári szünet ideje alatt kiemelten fontos, hogy a sofőrök számoljanak a forgalom jelentős növekedésével. A nagy melegben azonban csökken a koncentrálóképességünk, ingerültebbek és fáradtabbak vagyunk, ezért fokozott figyelmet igényel a vezetés. A hőség nem csak az időseket, hanem még a fiatal, egészséges szervezetet is megterheli, ezért lehetőség szerint olyan közlekedési eszközt válasszunk, ahol tudunk hűsölni – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: – Amennyiben szépkorú is velünk tart, az indulás előtt győződjünk meg róla, hogy minden szükséges gyógyszerét bepakolta-e az útra. Ezeken felül az egyik legfontosabb a megfelelő folyadékbevitel, amit ne alkoholos, cukros, vagy koffeines italokkal tegyünk!

A szakember azt javasolja, a kevésbé edzett túrázóknak, hogy ne a hőség idején kezdjék el a hosszú távú gyaloglást. Érdemes olyan turistajelekkel ellátott területeket választani, amik biztonsággal végigjárhatók. Mindig legyen nálunk feltöltött mobiltelefon, hogy baj esetén segítséget tudjunk kérni. Leskó Diána hozzátette: próbáljunk mindig csoportosan kirándulni, hogy baleset esetén tudjanak rajtunk segíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában