Szűrővizsgálatok

2023.07.09. 15:15

Megvan a salgótarjáni Strandnyitó Családi Nap egészségperceinek új időpontja

Néhány hete a csapadékos időjárás miatt elmaradt a salgótarjáni Strandnyitó Családi Nap és azzal együtt a Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezete, valamint a Salgótarjáni Mályvavirág Pont Egészségpercek nevű programja is. A napokban azonban kiderült, hogy az érdeklődők mikor vehetnek részt a városi strandfürdő területén a szűrővizsgálatokon.

Veres Edina

Mint arról korábban már beszámoltunk: az MRL Salgótarjáni Alapszervezete, valamint a Salgótarjáni Mályvavirág Pont tagjai és önkéntesei egészségügyi szűrésekkel és tanácsadással készültek a salgótarjáni Strandnyitó Családi Napra. A Nool.hu szintén beszámolt róla, hogy a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. a csapadékos időjárás miatt elhalasztotta az eseményt, így természetesen a fent említett szűrővizsgálatok is elmaradtak. 

A napokban azonban örömhírt közölt a Magyar Rákellenes Liga Salgótarján nevű közösségi oldal, a megosztott bejegyzés szerint ugyanis megvan a Strandnyitó Családi Nap Egészségpercek nevű programjának új időpontja. A tájékoztatás alapján július 16-án, vasárnap 11 és 14 óra között a városi strandfürdő területén a látogatóknak lehetőségük lesz vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint-mérésre, illetve PSA-teszt elvégzésére is. Emellett életmód tanácsadáson és önvizsgálat oktatáson vehetnek részt az érdeklődők, valamint bővíthetik a HPV-vel kapcsolatos információikat is. Az MRL Salgótarjáni Alapszervezete, valamint a Salgótarjáni Mályvavirág Pont programjai ingyenesek lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában