Viharkár

2023.07.19. 11:50

Mátraszelén a kidőlt fák mellett egy összeomlott épületet hagyott maga mögött a vihar

A hétfői vihar Mátraszelén is nagy pusztítást vitt végbe, például a helyi Bányász Emlékparkban egy építményt is lerombolt.

Veres Edina

Mint arról portálunk is beszámolt, sok munkát adott a tűzoltóknak a napokban érkezett felhőszakadás és a nagy erejű szél, így például Rákóczibányán egy ház vált lakhatatlanná. A gyorsan jött, gyorsan ment ítéletidő Mátraszelét is elérte. 

Vincze László, a település polgármestere közösségi oldalán számolt be a káresetekről. Az egyik posztjához csatolt képek alapján a község Bányász Emlékparkjában található objektumot például szinte egyenlővé tett a földdel egy, a vihar miatt kidől fa. A község első embere egy másik bejegyzéséhez azt írta: Mátraszelére is lecsapott a szupercella!

– Ezúton is szeretném megköszönni az MVM Zrt. és a tűzoltóság szakembereinek, továbbá minden olyan segítőkész helyi önkéntesnek a közreműködését, aki a károk elhárításában közreműködött – mondott köszönetet a polgármester a vihar utáni állapot felszámolásában résztvevőknek, akiknek a fotók tanúsága szerint utakra zuhant ágak, tövestől kicsavarodott fák, illetve leszakadt villanyvezetékek adták a legtöbb feladatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában