Verseny

2023.07.29. 17:06

Már keresik Pásztó legszebb kenyerét a nemzeti ünnepre készülve

Idén is kenyérsütő versenyt tartanak a településen található Varázsvölgyben augusztus 20- alkalmából, hiszen az államalapítás mellett az új kenyér ünnepe is egyben ez a nap.

Nagy Orsolya

A verseny során a háziasszonyoknak és az amatőr pékeknek otthon kell elkészíteni két darab kenyeret

Forrás: MW | Illusztráció

Nagy-Pataki Zsófia, a Varázsvölgy vezetője portálunknak érdeklődésére elmondta, hogy még tavaly indították el ezt a kezdeményezést hagyományteremtő céllal.

– Szeretnénk ezzel a programmal egy kicsit megmozgatni a közösséget. Tavaly indítottuk el első alkalommal ezt a versenyt, akkor kevesebben jelentkeztek, de igazán családias hangulatú volt és jól sikerült a kezdeményezés – közölte Nagy-Pataki Zsófia.

Hozzátette: a verseny során a háziasszonyoknak és az amatőr pékeknek otthon kell elkészíteni két darab kenyeret és leadni azokat augusztus 19-én, szombaton 16 óráig. Az egyik kenyeret a szakmai zsűri értékeli, míg a másikat az atya megáldja majd az ünnepi szentmisén, amely után a rendezvényre látogatók meg is kóstolhatják azt. A zsűri értékeli majd egyebek mellett az elkészült pékáru állagát, küllemét, héját, de az egyediséget és a kreativitást is.

A vezető arra is kitért, hogy a nyertes egy szép üveg plakettet és egy ajándékcsomagot kap, a Pásztó legszebb kenyere címet pedig egy éven át viselheti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában