Fejlesztés

2023.07.09. 16:16

Közel ötvenmillió forintból újulhat meg egy út Palotáson

Sikeresen pályázott az önkormányzat a közelmúltban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében belterületi útfejlesztésre – derült ki a portálunkhoz eljuttatott közleményből.

Nagy Orsolya

Mint írták: a beruházás több mint 47 millió forintból valósult meg.

A fejlesztés a településen található, önkormányzati tulajdonú belterületi lakó- és vegyes használatú utak építése, korszerűsítése, valamint felújítására irányul. A fejlesztendő terület szűkebb környezete a Diófa utca, amely a 2136 számú utat és a BajcsyZsilinszky utat köti össze, feltárva a környező, jellemzően lakóingatlanokat.

Hozzátették: az érintett útszakaszon a burkolat megrongálódott, ami a felújítások elmaradása és a közműfektetések miatt elhasználódott, kátyúsodott, leromlott, sőt egyes szakaszain megsüllyedt. A meglévő, megrongálódott útburkolatra aszfalt kiegyenlítőt és aszfalt záróréteget helyeznek el, a nagyon megrongálódott szakaszon pedig pályaszerkezet csere szükséges. A megvalósítás tervezett befejezése 2025. június 30-a.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában