Építkezés

2023.07.18. 12:00

Kiszélesítik a Varbói út aszfaltcsíkját Őrhalomban

Több ponton párhuzamosan zajlik a kivitelezés az Őrhalom és Ipolyvarbó között készülő új híd építkezésén. Nemrégiben a Varbói úton kezdődtek el a munkálatok.

Hegedűs Henrik

A kivitelezési munkálatok tavaly kezdődtek el

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

Korábban többször is beszámoltunk már a fejlesztés menetéről, annak idején a híd alapkövét Szíjjártó Péter magyar külügyminiszter rakta le a túlparton, az ipolyvarbói katolikus templomnál. Ezt követően a két érintett település polgármestere, Farkas Egon és Fagyas Marcell egyaránt beszámolt egy-egy látványosabb elemről, mint a pillérek beillesztéséről, az összekötő felület beemeléséről, az Új árok holtágnál található kisebb hídnál végzett munkálatokról, és az ártéren a hídhoz vezető közel egy kilométeres út nyomvonalának kijelöléséről, amihez némi korszerűsítés járult a vasúti kereszteződésnél.

Ugyancsak fontos mozzanat az építkezésen az Őrhalomban, a falu központjában a 22-es főút csatlakozásánál észak felé legördülő Varbói út felújítása. Ott korábban egy viszonylag szűk burkolati szakasz haladt az Ipoly-rét széléig, amit most feltétlenül ki kell szélesíteni, hiszen a kivitelezés befejezését követően ott megnövekedett gépjárműforgalom várható. Szerencsére nyugati irányban akadt elég terület, így mintegy másfél méterrel lesz szélesebb az aszfaltcsík. 

A munkálatokkal a Varbói úton előreláthatólag ősz elejére készülnek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában