Honvédség

2023.07.16. 21:20

Ketten képviselték Nógrádot a budapesti altiszti eskütételen (fotók)

Több mint háromszáz altisztjelölt tett esküt ünnepélyes keretek között a többezres nézősereg előtt zajlott altisztavatáson.

Faragó Zoltán

Egyszerre szállt százak ajkáról az eskü szövege

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

– Aki esküt tesz, az önmagát teszi fogadalma mögé fedezetül. Csak akkor esküdjön meg az ember valamire, ha hajlandó az életét is adni érte – hangzott el Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédébe július 15-én, szombaton, a budapesti Hősök terén. Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a honvéd vezérkar főnöke is köszöntötte a honvédeket ez alkalomból,  kiemelve: 

–Hiszem, hogy nincs méltóbb helyszín az altiszti eskü letételére, mint a Hősök tere, ahol a magyar történelem szinte megérint bennünket és igazán a részévé válhatunk – mondta.

A térre kilátogatók megtekinthették a hadsereg legmodernebb harci járműveit, valamint az ünnepélye altiszt avatás felemelő pillanataiból is kivehették részüket, aminek során a díszzászlóalj katonáinak ajkáról egy emberként hangzott el az eskü szövege, amelyet Degi Tamás őrmester mondott elő. Vármegyénket két altiszt képviselte. Az ünnepséget a légierő gépeinek átrepülése, valamint díszmenet zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában