Korszerűsítés

2023.07.05. 14:58

Javában zajlik a pásztói kollégium felújítása

Elkezdődött a közelmúltban a településen lévő Tittel Pál Kollégium korszerűsítése.

Nagy Orsolya

Még az öregdiákok is visszatérnek, hogy segítsék a munkát

Forrás: Nool.hu illusztráció

Fotó: Pexels

Berze Mariann, az intézmény vezetője portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a szakemberek kicserélik a nyílászárókat, amely nagy öröm a számukra. Emellett az egyik helyi cég nagylelkű felajánlásnak köszönhetően modernizálják az épület világítását is. Lefestik továbbá az egyik festékdiszkont segítségével a polcokat, a régi szekrényeket és az ajtókat is. Hozzátette: a gyerekek és az öregdiákok is boldogan jönnek el önkénteskedni, besegítve a munkálatokba.

– Teljesen újjá varázsoljuk a kollégiumot, de a hozzátartozó konyha és a gyermekjóléti szolgálat is új köntöst kap köszönhetően a tankerületnek és az önkormányzat összefogásának. Ehhez pedig mi is hozzátesszük, amit csak tudunk – fejtette ki Berze Marianna.

Mint mondta, szeretettel várják majd a leendő diákokat a megújult épületbe, hiszen fontos, hogy a fiatalok Pásztóra jöjjenek és ne elmenjenek a városból. A kollégium egyébként 120 férőhelyes és összesen 71 diáknak ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában