Önzetlenség

2023.07.14. 08:55

Iskolatáskával csalnak mosolyt a rászorulók arcára Mátranovákon

Idén nyáron a mátranováki Fekete István Általános Iskola is csatlakozik a PontVelem Okos Program SegítsVelem Mosolytáska akciójához, mely során használt, de jó állapotú iskolatáskákat gyűjtenek rászoruló kisdiákok részére.

A gyűjtés arra is ösztönzi a gyerekeket, hogy a segítségnyújtás már természetes része legyen az életüknek

Forrás: pixabay

A mátranováki általános iskola közössége nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az ide járó diákok már egészen fiatalon megismerjék az önzetlenség fontosságát és azt, hogy milyen jó érzés másokon segíteni. Több jótékony akcióhoz is csatlakoztak már, idén nyáron pedig a Mosolytáska programban vesznek részt. Annak során egész nyáron felajánlhatják régi, de még jó állapotú iskolatáskáikat azok, akik így szeretnének örömet okozni szeptemberben egy rászoruló gyereknek. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a táskákat nem csak Mátranovákon, megyénk más településein is leadhatják a segíteni szándékozók. Azok, akik szeretnének a PontVelem Okos Program, a GLS Hungary és a Máltai Szeretetszolgálat közös felhívásához csatlakozni  júniustól augusztus végéig a gyűjtőpontokon, augusztus 21. és szeptember 8. között az iskolákban adhatják le a kész MosolyTáskát. Nógrád megyében Balassagyarmaton és Salgótarjánban is működik gyűjtőpont, amelyek listája ITT található.

Azok, akik már kinőttek az iskolatáskás korszakból, de szeretnék támogatni az akciót, a táska árát is felajánlhatják, amiből a Máltai Szeretetszolgálat iskolakezdő csomagot állít össze a rászoruló gyerekeknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában