Zenthe Ferenc Színház

2023.07.04. 09:07

Hivatalosan is bemutatták a salgótarjáni színház új igazgatóját

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a közösségi oldalán hivatalosan is bemutatta az intézmény új igazgatóját, Susán Ferencet.

Gubányi Patrik

Susán Ferenc a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház új igazgatója

Forrás: Facebook/Zenthe Ferenc Színház

Mint arról portálunkon már beszámoltunk: Salgótarján önkormányzatának közgyűlése támogatta az ügyvezető igazgató kérését, így június 30-án, pénteken elbúcsúzott a Zenthe Ferenc Színháztól Simon Lajos, a teátrum alapító igazgatója.

Simon Lajos irányítása alatt a Zenthe Ferenc Színház a magyar színházi struktúra unikális szereplője, s egyben a város kulturális nagykövete lett, emellett a nógrádi megyeszékhely társasági, szellemi életének, városmarketingjének és városimázsának első számú alakítójává is vált. Az évadonként ma már közel 250 előadást játszó színház rendszeres vendégszereplője lett a rangos hazai, valamint a külhoni színházi fesztiváloknak is, két díjat nyert a Vidéki Színházak Fesztiválján (2016, 2019), 2018-ban pedig átvehette a Nógrád Megyei Príma-díjat.

A teátrum közösségi oldalán hivatalosan is bemutatták Susán Ferencet

A bejegyzésben ismertették: – Tizenegy év után új igazgatóval folytatja munkáját a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. A teátrumot az alapítás óta vezető Simon Lajos lemondása után a város önkormányzata Susán Ferencet, az eddigi produkciós igazgatót bízta meg a színház irányításával mindaddig, amíg pályázatot hirdetnek az igazgatói pozícióra és megválasztják a vezetőt. 

Rámutattak: – A július elsejével kinevezett új igazgató – aki eddig produkciós igazgatóként az általános helyettese volt az eddigi direktornak – minden információval rendelkezik ahhoz, hogy az átmeneti időszakban vezesse a Zenthe Ferenc Színházat: elévülhetetlen érdemei vannak a megye első professzionális színi társaságának megalapításában, amelyért évtizedeken át dolgozott, többedmagával.

Hangsúlyozták: a mostani helyzetben sem egymaga kívánja intézni a napi teendőket, a jelenleg is dolgozó csapatból egyaránt számít a gazdasági igazgató, a művészeti vezető és a művészeti stáb, az értékesítés, a műszaki-technikai csapat és nem utolsósorban a színművészek összpontosított munkájára. Elmondása szerint a tulajdonos, a színházat az állammal közösen működtető önkormányzat jelentős segítséget adott a váltás utáni munkához.

Susán Ferenc elmondta, hogy támaszkodik a gazdasági igazgató Cene Katalin, és minden munkatárs segítségére, egyben a legfontosabb feladatnak a színház megfontolt gazdálkodása mellett a megszokott színvonalú munka megtartását tartja mennyiségben és minőségben egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában