Kártyajáték

2023.07.19. 15:38

Hét településről érkeztek a kártyajáték szerelmesei a nógrádmegyeri versenyre

Immár tizenötödik alkalommal rendeztek römi kártyaversenyt Nógrádmegyerben a napokban. Az Együtt Egymásért Egyesület szervezésében 80 embernek osztottak lapot a művelődési házban.

Lukács Zsófia

A megmérettetést óriási érdeklődés mellett, jó hangulatban bonyolították le

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Hét településről érkeztek Nógrádmegyerbe a kártyajáték szerelmesei. – Bátonyterenyéről, Salgótarjánból, az ahhoz tartozó Zagyvapálfalváról, Szécsényből, Karancsberényből, Pomázról, Kisterenyéről, illetve a házigazda Nógrádmegyerből is képviseltették magukat játékosok. 14 asztalnál csoportban és egyéniben is összemérték kártyatudásukat és szerencséjüket a résztvevők – ismertette Géczi Ernőné, az Együtt Egymásért Egyesület elnöke.

A versenyt óriási érdeklődés mellett, jó hangulatban bonyolították le, amelyhez az önkormányzat is hozzájárult. – Délelőtt indultak a partik, délben terített asztal várta a játékosokat, majd az ebéd, a kávé és a sütemények elfogyasztása után folytatódott a megmérettetés. Az indulók között akadtak amatőrök és profibb játékosok egyaránt, akik különféle stratégiákkal és módszerekkel érkeztek. A résztvevők élvezték az izgalmat és az együtt töltött időt, a barátságos hangulatot – mondta el az egyesület elnöke.

Géczi Ernőné arra is kitért, hogy Nógrádmegyerben hagyománya van a römi kártyajátéknak, főleg az idősebbek körében, akiknek agytornaként is remek szórakozás. Gyakran összeülnek és hosszú órákat játszanak együtt.

A délután folyamán kihirdették a győzteseket is: első helyen végzett egyéniben Kvacsek Erzsébet salgótarjáni játékos, másodikként Boskó Hilda Bátonyterenyéről, harmadikként pedig Ipacs Lászlóné Salgótarjánból vette át az érmet és az emléklapot. A csoportok közül a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a salgótarjáni Egészséges Életmód Klub I. csapata állhatott, őket követte a Egészséges Életmód Klub II. csapata, majd harmadik helyen a nógrádmegyeri Együtt Egymásért Egyesület I. csapata végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában