Gyász

2023.07.13. 10:58

Elhunyt Balassagyarmat egykori önkormányzati képviselője

Hosszú betegség után, 81 éves korában elhunyt Pulay László, Balassagyarmat egykori önkormányzati képviselője, aktív közéleti személyisége.

Lászlók Judit

Pulay László (1942-2023)

Forrás: Facebook/Csach Gábor

Csach Gábor, a város polgármestere a közösségi oldalán osztotta meg a gyászhírt. 

– Pulay László 1942. szeptember 7-én Balassagyarmaton született, vasutas család első gyermekeként. Édesapját 1944-ben katonai szolgálatra hívtak be, a Dél-Alföldön szovjet hadifogságba esett, ahonnan nem tért haza. Édesanyja egyedül nevelte fel a két fiút – írta a polgármester, hozzátéve: – László 1961-ben érettségizett a Balassi Bálint Gimnáziumban. Édesapját kívánta követni a vasutas pályán, az Osztálymérnökséghez vették fel, ahol pályamunkásként alkalmazták. Később a Vonalfőnökségen vonatfékezőként alkalmazták, majd forgalmi szolgálattevő gyakornok lett, sikeres önállósító vizsgát tett. Önálló szolgálatot Dejtár és Drégelypalánk állomásokon teljesített, majd sorkatonai szolgálatra hívták be, ahol tartalékos tiszti képesítést kapott. Leszerelése után az anyagszer kezelési szakszolgálathoz került a balassagyarmati szertárfőnökséghez. Elvégezte a felső fokú MÁV tiszti tanfolyamot.

A polgármester kiemelte, Pulay László kezdettől fogva szerepet vállalt a városban zajló demokratikus átalakulásokban. Megalakulása óta több mint húsz éven át volt a KDNP városi elnöke, illetve 1994-től 2019-ig – egy ciklus megszakítással – önkormányzati képviselő a párt színeiben. Ilyen minőségében bizottsági tag, és bizottsági elnök pozíciókat is betöltött. Élharcosa volt a gyarmati vasútvonalak megtartásának és fejlesztésének is. Létrejötte óta tagja volt a Civitas Fortissima Körnek, és számos balassagyarmati polgári egyesületnek. Alapítótagja a Balassagyarmati Vasútmodellező Klubnak, és közel harminc éven át énekelt a Főplébánia templom Szent Felícián kórusában. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában