Előadás

2023.07.13. 20:43

Csúcstechnológia segítheti az őslénytani kutatásokat Ipolytarnócon is

Képalkotás és az ősmaradványok címmel tartott Kordos László professzor előadást az Ipolytarnóci Ősmaradványok dolgozóinak a terület látogatóközpontjában a közelmúltban.

Gulyás Edina

Az egyfajta konzultációs továbbképzésként is értelmezhető előadást a napokban tartották az ipolytarnóci bemutatóhelyen

Forrás: BNPI

Az egyfajta konzultációs továbbképzésként is értelmezhető előadást a napokban tartották az ipolytarnóci bemutatóhelyen. – Dr. Kordos László a rudabányai és az ipolytarnóci kövületek példáin mutatta be a legújabb technológiai eszköztár és a 3D CT bevezetésével elérhető eredményeket. A csúcstechnológia segítségével új fejezet nyílik meg az őslénytani kutatások terén, ami roncsolásmentes vizsgálódást biztosít – adta hírül honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.  

Hozzátették: Kordos professzor az 1970-es évek óta a terület ősállattani kutatásainak vezetője. Az őséletnyomok alapján ez idáig közel 40 ősgerinces taxon jelenlétét mutatta ki az alsó-miocén korú, 17 millió évvel ezelőtt megőrzött ipolytarnóci ősélőhelyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában