Szűrőbusz

2023.07.15. 20:02

Ceredre érkeznek négy keréken az ingyenes szűrővizsgálatok

Veres Edina

Négy keréken gurulnak be a szűrővizsgálatok Ceredre július 19-én, szerdán 9 és 13 óra között. A község közösségi oldalán Tajti László, a település polgármestere osztotta meg a tájékoztatást, amely szerint a lakosok a helyi önkormányzatnál vehetik majd igénybe a szűrőbusz nyújtotta vizsgálatokat. Az érdeklődők részt vehetnek például ujjbegyből történő vérvétellel végzett vércukor-, koleszterin- és trigliceridszint ellenőrzésen, vérnyomás és pulzusmérésen, valamint szájüregi és melanóma szűrésen. Emellett a szűrőbuszon adott lesz a lehetőség a testsúly- és a testmagasságmérésre, továbbá a testtömegindex (BMI), valamint a testösszetétel meghatározására is.

A tájékoztatás alapján a fent felsorolt vizsgálatok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A jelentkezési lehetőség a program zárása előtt egy órával – azaz délben – lezárul. A szűréseken való részvételhez a jelentkezőknek magukkal kell vinniük személyazonosításra alkalmas igazolványukat, illetve TAJ-kártyájukat. Tajti László a bejegyzésében arra kérte a ceredi lakosokat, hogy éljenek minél többen a lehetőséggel, hiszen a szűrővizsgálat életet menthet!

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában