Akkumulátor-feldolgozó

2023.07.19. 15:38

Talaj- és vízmintát vettek a SungEel üzemének környékén – megvannak az eredmények!

A bátonyterenyei SungEel HiTech Hungary Kft. környezetszennyező tevékenysége miatt aggódó civil csoport tagjai talaj- és vízmintavételi vizsgálatot kezdeményeztek, amelynek eredményét a Facebookon osztotta meg Lavajné Dóka Éva korábbi szocialista városvezető. Nagy-Majdon József polgármester is reagált a fejleményekre.

Gubányi Patrik

A bátonyterenyei civil csoport fő aktivistája, Lavajné Dóka Éva − korábbi szocialista polgármester − mintegy 315 ezer forintot gyűjtött össze helyiektől arra, hogy talaj- és vízmintavételt végezzenek a szakemberek a használt akkumulátorokat feldolgozó gyár környékén azért, hogy megbizonyosodjanak arról, nincs veszélyben az ott élők egészsége. A vizsgálat eredményét a Facebook-oldalán tette közzé a kezdeményező:

A vizsgálat eredményeire Nagy-Majdon József polgármester a közösségi oldalán reagált: „Elkészült a SungEel Hitech környezetszennyező tevékenységét vizsgáló civil kezdeményezés talaj és vízvizsgálati jegyzőkönyve, amely − információim alapján − nem mutatott ki semmilyen olyan szennyeződést, ami a cégnek lenne betudható, vagy meghaladná a környezetvédelmi határértékeket. Örülök neki, mert az itt élők egészsége a legfontosabb.”

A polgármester hangsúlyozta, hogy továbbra sem változott a véleménye, miszerint a cégnek be kell tartani a törvényeket, legyen szó hulladékgazdálkodásról, katasztrófavédelemről, környezetvédelemről, munkahelyi körülményekről, egészségvédelemről stb. Hozzátette: „A cég működési feltételeknek való megfelelősségének a vizsgálata hatósági feladat, és a hatóságok (jól) teszik a dolgukat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában