Erzsébettábor

2023.07.13. 15:32

Batikolás, zoknicsata és lövészet – megannyi izgalmat átéltek a gyarmati táborozók

Számtalan programon vehettek részt a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola diákjai az Erzsébet-táborban. A hagyományőrzés mellett a zenét és a sportot helyezték előtérbe egy héten át.

Lukács Zsófia

– Idén is sikeresen lezajlott iskolánkban az egyhetes nyári Erzsébet-tábor. A táborban 27 gyermek vett részt, akik változatos, színes programokon keresztül képviselték a Kis Dózsás felfedezők csoportnevet – írta az intézmény közösségi oldalán. Kiemelték: a gyerekek jártak a balassagyarmati Palóc Múzeumban, ahol a hagyományőrzés mellett gyönyörű kendőt batikolhattak maguknak Jakus Julianna múzeumpedagógus vezetésével. Tanulhattak a szelektív hulladékgyűjtésről, komposztálásról, valamint az újrahasznosítás lehetőségeiről. Ennek kapcsán egy hulladékszállító autót is megtekinthettek. A zene sem maradhatott ki a programokból, így Dudás András harmonikaművész gyönyörű hangszerével elvarázsolta a gyerekeket, akik táncra is perdültek a nem mindennapi hangszer dallamaira. A lányok magukra ölthették az ilinyi népviseletet is.

Hozzátették, hogy egy kirándulás alkalmával a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumba látogattak el, ahol Smelkó István tárlatvezetésével a földtörténet különböző korszakaiba nyerhettek betekintést. – A gyerekek lenyűgözve hallgatták az előadót, ezt követte a régészeti feladat és a kastélykertben megrendezett zoknicsata. Az egészséges életmódról, a sportolás fontosságáról és a balesetmentes közlekedésről sem feledkeztek meg a szervezők. A tábor ideje alatt a Honvédelmi Sportközpontot is meglátogatták, melyet nagyon élveztek a gyerekek, kipróbálhatták magukat a lézerpisztoly, lézerpuska, valamint a légpisztoly lövészetben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában