Árvíz

2023.06.08. 21:42

Az árvízé volt a főszerep ma Nógrádban – összefoglaltuk, hol okozott gondot a villámáradat

Mint arról korábban beszámoltunk, több vármegyei településen a heves esőzések miatt súlyos helyzet alakult ki, a víz elárasztotta az utcákat, a pincéket és a közlekedést is nehezítette.

Nool

Nagy károkat okozott a hirtelen lezúduló eső Pásztón és környékén is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A tűzoltóknak a kialakult helyzet miatt többször is be kellett avatkozniuk a csütörtöki nap folyamán. Az egységeknek több helyen elárasztott pincékből kellett eltávolítani a vizet, valamint kidőlt fákat kellett az úttestről eltávolítaniuk.

A legnagyobb károkat Pásztón okozta az eső, a városban több utcát is elöntött a víz. A hegyoldalból leömlő, a vízelvezető árkokat elhagyó esővíz több családi ház kertjét és pincéjét is elárasztotta.

A város több pontján hat hivatásos tűzoltó egység huszonnégy emberrel, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület avatkozott be.

A tűzoltók összesen huszonkilenc ingatlan védelmében háromezer homokzsákot helyeztek ki a településen. A védekezésben kétszázötven helyi lakos is részt vett – tájékoztatta portálunkat Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A heves esőzés vármegyénk más településein is munkát adott a tűzoltóknak. Szuhán, Ecsegen és Szurdokpüspökin is lakóházak pincéi teltek meg esővízzel. Az éjszakai esőzés okozta áradás Nógrádsipeken újra betört a házak közé, Szécsényben a Szentlélek-patak vízszintje emelkedett meg, míg Szurdokpüspök és Pásztó között elakadt autók miatt zárták le az utat.

A helyszíni videónk tanúsága szerint Mátrakeresztes és Hasznos között is vízözön alakult ki, előbbi települést teljesen lezárták

A károk elhárítása jelenleg is zajlik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában