Lakossági fórum

2023.06.27. 08:02

Térségi fejlesztésekhez várják az ötleteket a balassagyarmati fiatalok

A Fiatalok Palócföldért Egyesület lakossági fórumot szervez június 27-én, kedden a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban 18 órakor A térség fejlesztéséhez várják az ölteteket.

L.ZS.

A Fiatalok Palócföldért Egyesület tavaly februárban alakult azzal a céllal, hogy egy összetartó, segítő közösséget építsenek Balassagyarmaton és annak vonzáskörzetében. A nyugat-nógrádi térség fejlesztésének jövőjéről szerveznek lakossági fórumot.

– Palócföld fővárosát, Balassagyarmatot és magát Palócföldet az önkormányzatokkal, a lakossággal és a vállalkozókkal összedolgozva olyan léptékben szeretnénk fejleszteni, amellyel a környék mind gazdaságilag, mind turisztikailag, mind pedig népességügyileg kihozza a benne rejlő maximumát, ezáltal a fiatalok ne elköltözni akarjanak, hanem itt maradni, visszajönni – hangsúlyozta korábban portálunknak Balla Gergely, az egyesület alapítója.

A fiatalok már számtalan olyan közösségi programot – szemétszedő akció, kulturbulik, társasestek – szerveztek eddig, amivel összefoghatják a környék ifjoncait. Idén nyáron egy írótábort is szerveznek, amelyre olyan 14 és 18 év közötti középiskolások jelentkezését várják, akiket érdekel az irodalom, az írás.

A fórumon az egyesület prezentációban vázolja a témát és az ötleteket, majd a vendégekkel együtt közösen is megvitatják azokat. A fórum témájához egy videót is készített az egyesület, amiben a cselekvésre buzdítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában