Önzetlenség

2023.06.21. 10:26

Sörrel, virslivel és frissítőkkel várják a donorokat a salgótarjáni retró véradáson

Annak érdekében, hogy hazánkban a vérellátás folyamatos legyen, sokat tesznek a véradásokat szervező szakemberek, június 23-án, pénteken retró véradásra várják a donorokat.

G. E.

Várják a donorokat, hiszen a véradással életeket is megmenthetnek

Forrás: Szent Lázár Megyei Kórház

Fotó: NMH archív

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Nógrád megyei szervezetének munkatársai folyamatosan lehetőséget biztosítanak a segítségnyújtás eme formájára. Legközelebb június 23-án, pénteken, 12 és 17 óra között retró véradást tartanak a volt salgótarjáni SZMT-székház második emeletén. 
– A donorok önzetlenségét apró ajándékkal, sörrel, virslivel és frissítőkkel, fagylalttal, ízesített limonádéval háláljuk meg – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa. 

Sokan mennek szabadságra, nagy szükség lesz nyáron a vérre

Mint mondta, a betegek nyáron sem mennek szabadságra, ilyenkor is nagy szükség van a véradók önzetlenségére. Nem csupán műtétek és balesetek kapcsán szükséges a vérkészítmény, sok daganatos beteg terápiás céllal kapja azt. Évente félmillió egység vérre van szükség hazánkban. Ezért azokat, akik egészségesek és ezen a módon segítenék embertársaikat, várják a véradóeseményre. 

– Örömmel látjuk a középiskolák frissen érettségizett, 18. életévét betöltött diákjait is, ez jó alkalom lehet számukra egy utolsó közös programra a tanév végén – hangsúlyozta Tóthné Simon Andrea, aki azt is elárulta, hogy igyekeznek jó hangulatot biztosítani a retró véradáson, ezért zenével és fotókerettel is készülnek. Az itt készült fényképeket a tervek szerint ki is nyomtatják a helyszínen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában