Táncháztalálkozó

2023.06.10. 17:28

Palóc táncosok és népzenészek kápráztatták el a közönséget Salgótarjánban (fotók)

Idén immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Palócföldi Táncháztalálkozót, amelynek a salgótarjáni sportcsarnok adott otthont.

N. O.

Színpompás palóc népviseleteket is láthatott a közönség

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A rendezvény A Folt Zenekar koncertjével kezdődött, amelyet gálaműsor követett, amely során színpadra lépett a Kis Iglice Táncegyüttes, a Harmat Néptáncegyüttes, a Csepp Nefelejcs és Nefelejcs Gyermektáncegyüttes, a Maconka Néptáncegyüttes, a Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes, valamint a Muzsla Néptáncegyüttes is. Ezt követően a résztvevők népdalénekeseket, népzenei és prózai előadásokat hallhattak.

Néptánctalálkozót tartottak a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Koncertet adott a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola, Farkas Emese, a Foncsik Énekegyüttes, Kovács-Benko Fruzsina Borbála, Haraszti Júlia és Haraszti Mária, a File Banda és a BEB Zenekar is. A délutáni órákban a Dűvő Zenekar dalait élvezhették a nézők, amelyet ismét gálaműsor követett. Az érdeklődők megtekinthették a Pitypang Gyermektáncegyüttes, a Fialka Táncegyüttes, a Kenderike Néptánccsoport, a Kenderszer Néptáncegyüttes, a Kis Pitypang Gyermektáncegyüttes, a Kazár Táncegyüttes, a Viganó Gyermektáncegyüttes, a Csosszantó Gyermek Utánpótlás Csoport, a Drégelypalánk Hagyományőrző Csoport, az Ifjú Nógrád Táncegyüttes, a Kereplő Néptánc Egyesület, az Apraja Néptáncegyüttes, a Palóc Néptáncegyüttes, a Lajta László Néptáncegyüttes, valamint a Nógrád Táncegyüttes műsorát is.

Fellépett a néptáncosok jövendő nemzedéke is
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Az esti órákban a Zagyva Banda, valamint a Zuboly adott koncertet. Ezen túlmenően egész nap kirakodóvásár, népi játszótér, valamint kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában