Trianon

2023.06.04. 14:16

Örökre összetartozunk! – megemlékezést tartottak Salgótarjánban

Június 4-e a trianoni békediktátum aláírásának évfordulója, egyben – 2010 óta – a Nemzeti Összetartozás Napja is hazánkban. Ez alkalomból megemlékezéssel egybekötött koszorúzást tartottak Salgótarjánban, az Országzászló Emlékhelyen.

G. P.

Többen is elhelyezték az Országzászló Emlékhelyen az emlékezés virágait

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere mondott beszédet a helyszínen. Kiemelte: az összetartozás napja a magyar nép szimbolikus hídja. –Ezt a bizonyos hidat meg kell védenünk a jelenben és a jövőben egyaránt. Ez azért fontos, hogy megőrizhessük azt az értékgazdagságot, amit magyarságnak nevezünk – mondta a városvezető. Hozzátette: az Országzászló Emlékhely népünk egységének igazi motívumát jelképezi Salgótarjánban, ami egyben azt is üzeni: örökre összetartozunk!

Az ünnepség a budapesti Szép Ernő Színház műsorával folytatódott, majd a salgótarjáni önkormányzat, a helyi szervezetek, egyesületek és érdeklődők elhelyezték a helyszínen az emlékezés virágait, koszorúit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában