Elismerés

2023.06.30. 08:02

Ökoiskola címmel büszkélkedhet a somoskőújfalui intézmény

Elnyerte az Ökoiskola címet a közelmúltban a somoskőújfalui Dr. Krepuska Géza Általános Iskola – közölte az intézmény közösségi oldalán. Mint arról beszámoltak: szeptember 1-jétől egészen 2026. augusztus 31-ig jogosult az iskola ezen cím viselésére.

N. O.

A címátadó ünnepséget az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusán tartották

Forrás: Facebook

– A cím viselésével hazánk, Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződésünket nyilvánítjuk ki – közölte az iskola.

Hozzátették: az Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak köszönhető, amelynek eredményeképpen a tanulók számára természetessé válik az egészség- és a környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a diákok családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetíthetik.

Arra is kitértek továbbá, hogy az Ökoiskola címátadó ünnepséget az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusán tartották, ahol a megtisztelő elismerést Földi Erika főigazgató-helyettes vette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában