Felújítás

2023.06.21. 10:29

Nyáron korszerűsítik a művelődési központ fűtési rendszerét Rétságon

Június közepi testületi ülésén tárgyalta a rétsági önkormányzat a Városi Művelődési Központ és Könyvtár fűtési rendszerének korszerűsítése témáját.

Hegedűs Henrik

Jakus Szilvia, az intézmény igazgatója előterjesztésében leszögezte, saját költségen már kért szakvéleményt, ami szerint a jelenlegi rendszer biztonságos üzemeltetése, gazdaságos működtetése nem tartható fenn, a huszonegyedik század követelményeinek egyáltalán nem felel meg. Éppen ezért szeretnének épületgépész szakembert felkérni az új, modern rendszer tervezésére. 

Hasonlóképpen a jelenlegi hőközponthoz tartozó kémény állapota is igencsak kifogásolható. A statikus szóbeli közlése szerint nem halasztható tovább az elbontása. Ezt legutóbbi vizsgálata alkalmával a kéményseprő is megerősítette.

A képviselők határozata alapján megkérik az árajánlatokat, és azután döntenek majd a végleges kivitelezés beindításáról. Az önkormányzat mindenképpen önerőből biztosítja a felmerülő költségeket, ám a végleges összeg még hozzávetőlegesen sem ismert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában