Nool.hu videó

2023.06.22. 06:55

Mutatjuk, hogy hűsölnek az állatok a gyarmati vadasparkban (fotók, videó)

Nyáron, amikor beköszönt a kánikula, az állatoknak is szükségük van a megfelelő hűsölésre és a kényelemre, a Nyírjesi Füvészkert és Vadasparkban sincs ez másként. A nemrégiben született állatokat és élőhelyeiket Majoros Zsolt kerületvezető erdész mutatta meg portálunknak.

L. Zs.

Különböző módszereket alkalmaznak az állatok komfortérzetének és jólétének biztosítására a forró időben is

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

A vadasparkok gondozói és szakemberei különböző módszereket alkalmaznak az állatok komfortérzetének és jólétének biztosítására a forró időben is. A Nyírjesi Füvészkert és Vadasparkban a jószágoknak bőven akadnak árnyékos pihenőhelyek, bozótosok, ahol szívesen hűsölnek.

Mindezek mellett létesítenek mesterséges medencéket is az állatok számára, valamint hideg vizes itatókat is, továbbá mindig gondoskodnak a friss, lédús, zöld táplálékról is. 

Portálunknak az Ipoly Erdő Zrt. munkatársa, Majoros Zsolt mutatta meg  – az olykor még csetlő-botló  – nemrégiben született állatokat és élőhelyüket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában