Közösségépítés

2023.06.25. 19:15

Mátramindszentiek is utaznak a Csongrád vármegyei Mindszent-találkozóra

Mátramindszentről közel ötvenen vesznek részt a Mindszenti napokon, amit idén éppen 18. alkalommal rendeznek meg, ezúttal a Csongrád megyei Mindszent városában.

G. E.

– Harminc évvel ezelőtt a Csongrád megyei Mindszenten rendezték meg először a Mindszenti napokat. Idén szintén ez a város ad otthont a programnak június 30. és július 2. között– tájékoztatott Horváth János, Mátramindszent polgármestere. – Az azóta eltelt években rendszeresen találkoztak a Kárpát-medencében található „mindszent” elő-, vagy utónevű települései, az idei a 18. alkalom. A három napos nemzetközi, kulturális programot mindig más falu, vagy város önkormányzata szervezi meg, Mátramindszent már négy alkalommal töltötte be a házigazda szerepét. 

Mint mondta, a rendszeres találkozások alkalmával állandóan bővülő, hivatalos testvér-települési együttműködések jönnek létre. A rendezvény fő célja pedig minden alkalommal ugyanaz: a határon kívül élő magyarsággal való kapcsolatok ápolása és bővítése, a nemzettudat erősítése, a közös gyökerek és identitástudat megőrzése, valamint a már megköttetett testvér-települési együttműködések még hatékonyabbá tétele.

– Idén közel ötven fővel veszünk részt a programsorozaton, amin a mátramindszenti Rozmaring Asszonykórus műsora is színesít – tette hozzá Horváth János. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában