Fejlesztés

2023.06.07. 08:17

Már az összes belterületi út aszfaltozott Tereskén

Mozgalmas tavaszi időszakot tudhatnak maguk mögött a tereskeiek és a nyár sem lesz nyugodtabb ennél. Fejlesztések fejeződtek be nemrégiben, és hamarosan újabb felújítás indulhat el.

Hegedűs Henrik

A részletekről Vincze-Meló Martina, a település polgármestere számolt be portálunknak. Elmondta: miután a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 36 millió forintot kaptak útkorszerűsítésre, a Bem utca leaszfaltozásával a községben immár minden belterületi útszakasz szilárd burkolatúvá vált. Ezen felül egy főleg mezőgazdasági célra használt földutat is megerősítettek.

– Az Élhetőbb települések nevet viselő központi programfajtán belül közterületek rendbetételére is nyertünk támogatást – folytatta a polgármester. – Ebből elvégeztettük néhány veszélyesnek ítélt fa kivágását, illetve újakat is ültettettünk. Ráadásul a régi sportöltöző helyén kialakítunk egy kis közösségi parkot is, amely kitűnően alkalmas lesz szabadtéri események, mint például családi vagy baráti szalonnasütés megrendezésére.

Vincze-Meló Martina hozzátette: Balla Mihály országgyűlési képviselő tájékoztatása alapján évtizedes régi vágyuk válik valósággá, hiszen hamarosan megkezdődik a településen átvezető állami út korszerűsítése, mégpedig a teljes belterületi szakaszon. Az ott tapasztalható „tengelytörő” állapotok miatt nem csak a helybeliek panaszkodtak, hanem a gyakorta átutazók is, ráadásul sűrű a buszjárat-hálózat is arrafelé.

Végezetül a polgármester kifejtette: a szűkös anyagi lehetőségek miatt egyelőre bizonytalan még az augusztus közepére tervezett nyugat-nógrádi települések találkozójának a megszervezése, habár még nem mondtak le róla teljesen. – A közvilágítás hibáinak kijavítása fontosabb feladatunk most – hangsúlyozta  a faluvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában