Lisztkészítés után mentőkutyákkal ismerkedett Novák Katalin Szécsényben (fotók)

Fehér védőruhában és a szécsényi malom logójával ellátott baseball sapkában követte végig a gabona feldogozásának folyamatát ma Novák Katalin, aki a gyors sminkigazítást követően az üzem tulajdonosaival beszélgetett egy frissítő jeges tea mellett, majd mentőkutyák bemutatója zárta a napot.

G. E.

Az üzem bejárása után a tulajdonosokkal is beszélgetett a köztársasági elnök

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A szécsényi malom látogatása zárta Novák Katalin nógrádi látogatásának hétfői programját. A köztársasági elnököt Verebes József, a Szécsényi Mill Kft. tulajdonosa és felesége, Verebesné Csernák Judit fogadta. Gyors átöltözést követően az elnök védőköpenyben és baseball sapkában járta végig a malom épületeit. Az ügyvezető tájékoztatta a gabona feldolgozásának egyes lépéseiről, az egymást követő fázisokat végig is követték. Az üzem bejárása után, smink és frizuraigazítást követően, házi készítésű frissítő mellett beszélgetett el a tulajdonosokkal a köztársasági elnök. 

– Ha malomról beszélünk, mindenki fejében megjelenik egy kép a hatalmas lapátokkal rendelkező szélmalmokról, vagy a vízimalmokról. Ehhez képest itt egy teljes egészében gépesített üzemet láthattunk, modern eszközökkel. Mi a dolga a mai kor molnárjának – tette fel a kérdést Novák Katalin. A kötetlen beszélgetésen az elnök asszony arra is kíváncsi volt, hogy mitől jó a nógrádi liszt, ebből készül-e az ország legfinomabb ropogtatni valója, a Nógrádi ropogós. Kitért arra is, hogy a malomban készül-e gluténmentes termék, érdeklődött az idei gabonaszezonról, valamint arról is, hogyan kezelik az energiaárak emelkedését. A beszélgetés végén a malom alapanyagaiból sütött glutén- és cukormentes süteményeket is kóstolhatott. 

A látogatás zárásaként a Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület két mentőkutyája tartott bemutató, ügyességükkel levették a lábáról a köztársasági elnököt. Mint mondta, két örökbefogadott kutyája várja otthon és csak arra kíváncsi, hogyan érhetné el, hogy ne ugráljanak örökké. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában