Felzárkóztatás

2023.06.21. 06:58

Lezárult a nehéz helyzetben élőket támogató bátonyterenyei program

Lezárult a Gyerekesély program Bátonyterenyén. A projekt az elmúlt öt évben a rászoruló gyerekek, a nehéz helyzetben élő családok mindennapjait segítette a városban és további négy településen.

G. E.

A közönség sorai a rendezvényen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Gulyás Edina

– Integrált térségi gyermekprogramok Bátonyterenye Járásban címmel valósult meg a projekt az elmúlt években a városban, valamint Szuhán, Dorogházán, Mátraverebélyben és Mátranovákon – tájékoztatott Bakóné Dávid Judit szakmai vezető. – A Gyerekesély program kiemelt feladatai között szerepelt a rászoruló gyermekek életminőségének javítása, az alacsony képzettség hosszútávú csökkenése, az egészségtudatos életmód népszerűsítése, valamint a humánszolgáltatások kapacitásbővítése is.

Mint mondta, Bátonyterenyén a program keretében közösségi terek működtek, ahol különböző szolgáltatásokat biztosítottak a kisgyermekes családok számára. A rászorulókat ingyenes jogi tanácsadással, krízisalappal, ösztöndíj programmal is segítették, de működött baba-mama klub, gyereknapokat, szermentes fesztivált, mozgás és táncfoglalkozásokat is szerveztek a program munkatársai.

Számos program színesítette a gyerekek mindennapjait

– A bevont településeken működő oktatási-nevelési intézmények számára különböző szakembereket, pszichológust, gyógypedagógust, fejlesztőpedagógust biztosított a projekt, ezen kívül pedagógia asszisztenseket, dajkákat is foglalkoztattunk annak segítségével – hangsúlyozta Bakóné Dávid Judit – Rendhagyó osztályfőnöki órákat, pályaorientációs foglalkozásokat szerveztünk, helyi és buszos kirándulások is színesítették a gyerekek mindennapjait, de személyiségfejlesztő és tanulássegítő tréningeket is tartottunk, óvodakert programot működtettünk. Ezek mind a nehéz helyzetben élők felzárkóztatását támogatták a térségben. 

Hozzátette: bízom abban, hogy a program által megvalósult eredményeket a továbbiakban is meg tudjuk tartani, és valamilyen formában folytatni tudjuk a megkezdett utat a város, illetve a térség fejlődése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában