Tárlat

2023.06.16. 12:30

Kiállítás nyílt a csécsei szakkörösök munkáiból

G. E.

A makramézás technikáját ismerhették meg a csécsei szakkörösök az elmúlt hetekben, munkáikból a napokban kiállítás nyílt a művelődési házban. Csomózási technikával készült használati és dísztárgyak készültek az elmúlt hetekben Csécsén, ugyanis a helyi közösség is csatlakozott a Nemzeti Művelődési Intézet által indított A Szakkör elnevezésű programhoz, ami a páratlanul gazdag magyar kultúra megőrzését és átörökítését támogatja. Fontos célja az értékeiket, hagyományaikat ismerő, gyökereikhez ragaszkodó közösségek életre hívása. 

A foglalkozásokon alkotott virágtartókból, táskákból, fali díszekből és álomfogóból nyílt kiállítás a művelődési házban. A tárlatot Máté Lászlóné, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád vármegyei igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, majd Szász Judit, a település alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. A megnyitót a helyi Kéknefelejcs népdalkör és Hényel Anna elődadása is színesítette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában