Erdei koncertek

2023.06.20. 19:49

Jubilál a Muzsikál az erdő, Nógrádban is színes programok várják a zenekedvelő közönséget

Kilenc erdei helyszínen egyebek mellett klasszikus és népzenei koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal, kiállításokkal várja az érdeklődőket július 1. és 9. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat, amit idén huszadik alkalommal rendeznek meg.

Gulyás Edina

A pásztói Muzsla Néptáncegyüttes tagjai a Gyöngyöstarján fajzatpusztai fellépésen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Czímer Tamás

– A rendezvénysorozat célja a kezdetek óta nem változott: szeretnénk a résztvevőket az erdő, a zene és a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani – hangsúlyozta Szabó Lajos erdőmérnök, a rendezvény főszervezője. – Idén kiemelt hangsúlyt kap a 20. évforduló megünneplése. Azokat a művészeket, látogatókat szeretnénk viszontlátni, akik a két évtizedes történet részesei voltak, jelenlétükkel, gondolataikkal, hozzáadott szakértelmükkel alakították a rendezvény fejlődését. 

Mint mondta, a programoknak első nap Gyöngyös-Sástó biztosít helyszínt. Nógrádban Mátraverebély-Szentkúton, Szuha-Mátraalmáson, Szurdokpüspökin, Pásztó- Mátrakeresztesen, Salgótarján-Eresztvényben várják az érdeklődőket. A zárórendezvényt pedig Tar-Fenyvespusztán tartják, mivel húsz évvel korábban itt rendezték meg a Muzsikál az erdő programsorozat első állomását, ennek emlékét ifj. Szabó István szobrászművész alkotása is őrzi.

Jubilál a Muzsikál az erdő, Nógrádban is színes programok várják a zenekedvelő közönséget
Muzsikál az erdő rendezvénysorozat Fenyvespusztáról indult útjára 20 éve. Képünkön a   Nógrád Táncegyüttes fellépése
Fotó: Czímer Tamás / Forrás: Noool.hu

– Az érdeklődőket egyebek mellett klasszikus zenei és a népzenei koncertekkel, szakvezetéses sétákkal, ismeretterjesztő előadásokkal, kiállításokkal, sportrendezvényekkel és helyi ételekkel várjuk az erdei helyszíneken – fogalmazott Szabó Lajos. – A programok megvalósításában több mint 700 zenész, művész, erdész, természetvédő, önkormányzati vezető vesz részt. Ez is azt bizonyítja, hogy a „Muzsikál az erdő” egyedülálló összefogás eredménye.

Az erdőmérnök kitért arra is: a rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosít a térség művészeinek, valamint az ifjú tehetségeknek egyaránt. Természetesen rajtuk kívül országos, sőt nemzetközi hírű és elismertségű művészek is fellépnek a programokon. Koncertet ad mások mellett az Egri Szimfonikus Zenekar, a Bohém Ragtime Jazz Band, a Dűvő Zenekar, a Misztrál Együttes, a Talamba ütőegyüttes, Csík János és a Mezzo, az In Medias Brass rézfúvós együttes, Bolba Éva és a JAZZterlánc, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Horgas Eszter, a Muzsikás együttes, a Zeneakadémia hallgatóinak zenekara, valamint a Monarchia Szimfonikus Zenekar.

A Muzsikál az erdő programjai közt zenei és kézműves gyermekfoglalkozások, ismeretterjesztő előadások, gombabemutató, erdei relaxáció, interaktív hangszerbemutató is szerepel, de a szervezők lehetőséget biztosítanak a helyi termelőknek is a bemutatkozása. Mindezeken túl kihirdetik a Muzsikál az erdő-pályázatok eredményeit, valamint a fenntartható gazdálkodás példáit is bemutatják. A gazdag kínálatból minden korosztály talál igényes testi-lelki feltöltődést nyújtó szabadidős tevékenységet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában